Woonblog

Boxspring of Ledikant?

Het kiezen van een bed is best lastig. Of u nu een eenpersoons bed, tweepersoons bed of een twijfelaar zoekt, u moet ook nog kiezen voor het type bed. Heeft u liever een lattenbodem of boxspring?

Wat is een boxspring?

De boxspring wordt uit meerdere onderdelen opgebouwd. In de bedbodem (de box), die meestal van hout gemaakt is, zijn veren geplaatst. Daarop ligt een pocketvering of combispring matras. Deze combinatie zorgt voor een holle ruimte met een hele goede ventilatie en een gelijkmatige verdeling van het gewicht. Voor extra comfort zit er een topmatras of topper op de matrassen. Deze heeft meestal een kern van Koudschuim of Latex en zorgt voor een "genesteld" gevoel. Een bijzondere variant topmatras is die met micropocketveren of een combikern. Die zorgen voor een nog betere ligging en comfort. Dit unieke bed vind je bij Medec in de Timeless Collectie. Door de mooie stoffen afwerking ziet een boxspring er altijd strak en luxueus uit.

Boxspring

De voordelen op een rijtje:

  • Hoge instap
  • Lange levensduur
  • Goede ventilatie
  • Optimale verdeling gewicht
  • Comfortabel
  • Luxe uitstraling
  • Geen sleuf tussen de matrassen door de topper

Test je matras zelf en vraag om advies

Het meest belangrijke voor de ondersteuning is het matras. Gelukkig kunt u bij ons bij elk bed kiezen welk matras het beste bij u past. Zo kunt u kiezen tussen bijvoorbeeld soepel, medium of stevig. Binnen die reeks is er ook nog de keuze tussen een koudschuim kern of bijvoorbeeld latex voor de koukleumen onder ons. Advies is hierbij heel erg van belang.

Bij Medec staat er altijd iemand klaar met jaren ervaring om de juiste matras te vinden. Wij kijken naar uw slaaphouding (rug-, buik-, of zijslaper) en kijken vervolgens of uw rug de juiste ondersteuning krijgt van de matras. Het is niet zo dat de stevigheid van de matras direct te maken heeft met uw gewicht. Dit heeft ook te maken met uw slaaphouding en gewichtsverdeling.

De vraag: Moet ik kiezen voor een boxspring of ledikant?

In principe komt dit op hetzelfde neer. U moet het zo zien dat de box van de boxspring het gelijke is aan de lattenbodem van het ledikant, alleen heeft de box een gelijkmatige verdeling. Het matras blijft hetzelfde, alleen zit er in een matras van een ledikant een afdeklaag van een aantal cm verwerkt in het matras. Bij de boxspring wordt deze "afdeklaag" niet in het matras verwerkt, maar ziet u deze terug in de vorm van een topper. De boxspring heeft over het algemeen een dikkere afdeklaag (topper) welke voor extra comfort zorgt. U moet dus alle voor en nadelen van de ledikant en boxspring naast elkaar leggen om de juiste keuze te maken. Wilt u een hoge instap of liever wat lager. Wilt u een stoffen bed of juist van hout. Wilt u een hoofdbord of juist niet. 

SonyoBuehne4

Als u er nog niet uit bent voor uzelf of graag meer informatie wilt van één van onze specialisten, dan kunt u altijd terecht bij Medec Wonen en Slapen.

Medec wonen en slapen is gevestigd boven Carpetright


Een begrip in Hoorn en omstreken

Volg Medec op Facebook Volg Medec wonen op Twitter Volg Medec op Pinterest Bekijk onze video op YouTube
Medec wonen en slapen © 2016-2020. Alle rechten voorbehouden.

Medec wonen en slapen © 2016-2020. Alle rechten voorbehouden.