Woonblog

Vulling bank, wat is goed?

Een kussenvulling kan bestaan uit verschillende materialen. Wanneer u een keuze moet maken is het van belang dat u een beetje basiskennis heeft van vulmaterialen. U weet dan waar u aan toe bent en u kunt een juiste beslissing maken.

Onderstaande vulmaterialen worden over het algemeen gebruikt als kussenvulling:

  • Polyether
  • Koudschuim
  • Interieurvering
  • Losse (latex) vulling

Polyether kussenvulling is voor goedkopere bankstellen

Polyether bestaat uit polyurethaan schuim. Hier geldt: hoe hoger het soortelijk gewicht hoe harder het zitkussen wordt. Een nadeel van polyether is dat het snel in kwaliteit afneemt. Ook kan polyether kuilvorming veroorzaken. Een polyether kussenvulling met soortelijk gewicht van 35 gaat gemiddeld 5 jaar mee.

Koudschuim een goede keuze voor intensief woongebruik

In tegenstelling tot polyether heeft koudschuim een veel hogere veerkracht. Om die reden gaat een kussenvulling van koudschuim veel langer mee dan polyether, ondanks dat het soortelijk gewicht hetzelfde is. De reden hiervoor is de onregelmatige celstructuur van het koudschuim, waardoor het schuim na gebruik mooi terug vormt.

Koudschuim.jpg

Interieurvering

Niet elk bankstel met een interieurvering is van topkwaliteit. Maar zit er in het bankstel een goede interieurvering dan kunt u er lang plezier van hebben. Voordeel is ook dat u weinig of geen last hebt van plooivorming.
Interieurvering heeft ook als voordeel dat het zitcomfort zeer hoog is. U heeft overal een gelijkmatige steun in de zitting.

Let er op dat de afdeklaag van interieurvering van een hoogstaande kwaliteit koudschuim is. Deze combinatie zorgd voor een zeer lange levensduur en comfort.

Interieurvering koudschuim.jpg

Losse vulling als kussenvulling

Over het algemeen zitten zitkussens met losse vulling fantastisch. Het zitcomfort kan echter in de meeste gevallen alleen behouden worden door de kussens regelmatig op te schudden.

Er zijn verschillende vulmaterialen zoals bijvoorbeeld:

  • - Dons (vaak opschudden)
  • - Fiberfill/Dacron (Mag alleen gebruikt worden als dunne afdeklaag, niet de volledige vulling)
  • - Polyethervlokken (vaak opschudden en inzakkende kussens)
  • - Latexmengeling (zeer comfortabel en veerkrachtig)
  • - Vast koudschuim (blijft langere tijd mooi/strak)

De latexmengeling of koudschuim uit bovenstaande opsomming zijn in dit rijtje de beste keuze. Het is de beste keuze omdat het de meest veerkrachtige vullingen zijn. Daarnaast is de latex vulling ook nog eens diervriendelijk. Ondanks dit ontkomt u er toch niet aan om regelmatig de zitkussens op te schudden.

Latex vlokken.jpg

Ons advies, welke vulling als kussenvulling kiezen

Een goede kwaliteit koudschuim als bankstelvulling voldoet het beste. Een latex (talalay) vulling mocht u losse kussens hebben is ook een goede optie. Beide materialen hebben een zeer verschillend comfort, dus dan komt het aan op persoonlijke smaak.

Medec wonen en slapen is gevestigd boven Carpetright


Een begrip in Hoorn en omstreken

Volg Medec op Facebook Volg Medec wonen op Twitter Volg Medec op Pinterest Bekijk onze video op YouTube
Medec wonen en slapen © 2016-2020. Alle rechten voorbehouden.

Medec wonen en slapen © 2016-2020. Alle rechten voorbehouden.